Kolikkojuomapelit

Juomapelejä voi halutessaan soveltaa sellaisiksi, että niissä voi hyödyntää kolikkoa. Tässä muutamia hyviä kolikkojuomapelejä.

Mainos
Mainos

Kolikko juomapelit

Kolikoilla pystyy pelaamaan erilaisia juomapelejä, tässä ne ovat.

Kolikkopeli

Tähän juomapeliin tarvitset kolikon ja shottilasin. Jokainen pelaaja yrittää vuorollaan saada ponnautettua kolikon lasiin pöydän kautta. Shottilasi asetetaan ensimmäisen pelaajan eteen ja sen jälkeen seuraavalle pelaajalla, jos ensimmäinen ei saa kolikkoa onnistuneesti lasiin. Jos jokin pelaajista onnistuu saamaan kolikon lasiin, saa hän määrätä haluamansa määrän huikkia kenelle tahansa ja tämän jälkeen pelivuoro kääntyy toiseen suuntaan. Jos pelaaja onnistuu osumaan kolikolla lasin yläreunaan, saa hän yrittää uudestaan. Jos taas pelaaja osuu kahdesti lasin yläreunaan, joutuu hän itse juomaan.

Flippaa, kittaa ja strippaa

Tämä peli on hieman härskimpi, sillä siinä jokainen pelaaja heittää vuorotellen kolikkoa ja joko hän joutuu juomaan tai vähentämään vaatteitaan. Pelin alussa on järkevää asettaa, kumpi puoli kolikosta on juominen ja kumpi vaatteiden vähentäminen.

Kattokruunu

Peli on vähän samankaltainen mitä tässä sivulla esitetty ensimmäinen peli. Pelin tarkoituksena on laittaa laseja pöydälle ja yrittää saada pompautettua kolikko johonkin niistä. Jos kolikko ei mene lasiin, joutuu pelaaja juomaan.

Lasipyramidi

Peliä varten tarvitset 2 kolikkoa, 2 pientä lasia, 2 keskikokoista lasia ja 1 ison lasin. Aseta lasit pyramidiksi ja se ketä pääsee etenemään ensimmäisenä pyramidin huipulle voittaa ja saa jakaa häviäjille haluamansa määrän hörppyjä.

Euron kolikko

Tätä peliä varten tarvitaan hyvä porukka, joka kestää juomista, kaksi viskilasia tai matalareunaista lasia, olutta tai muuta miedompaa juotavaa ja euron kolikko.

Pelaajat kokoontuvat pöydän ympärille, johon asetetaan tyhjä viskilasi ja lasi, jossa on juotavaa. Jokainen pelaaja heittää vuorollaan euron kolikkoa tyhjään lasiin siten, että kolikon pitää osua ensin kerran pöytään ja sitten lasiin. Jos kolikko ei mene lasiin, vuoro siirtyy seuraavalle. Jos kolikon saa menemään lasiin, heittäjä saa määrätä ketä joutuu juomaan täysinäisen lasin tyhjäksi. Jos juoja ei pysty juomaan lasia tyhjäksi, joutuu hän juomaan uuden lasin tyhjäksi niin monta kertaa, että se onnistuu.

Jos kolikko osuu lasiin, saa heittäjä uuden yrityksen heittää kolikon lasiin. Jos heittäjä onnistuu uudestaan osumaan lasiin, saa hän määrätä jonkun säännön. Jos sääntöä rikkoo, joutuu juomaan lasin tyhjäksi. Sääntöjä voi olla mm. ei saa kiroilla, ei saa osoittaa toista sormella, ei saa katsoa toisia silmiin tai ei saa mennä vessaan.

Esimerkiksi tilanne voi olla seuraavanlainen: Heittäjä 1 määrää pelaajan 2 juomaan lasin tyhjäksi. Henkilö 1 ei onnistu tässä ja samalla kiroaa ja katsoo heittäjää silmiin (asetettu sääntö). Tämä tarkoittaa sitä, että henkilö 2 joutuu juomaan ensimmäisen lasin jälkeen vielä kolme lasia kokonaan tyhjäksi. Yhden sen takia, ettei onnistunut juomaan lasia tyhjäksi ensimmäisellä kerralla, yhden siksi, että hän rikkoi sääntöä kiroamalla ja yhden siksi että hän katsoi pelaajaa silmiin.

Tämä peli ei ole järkevä vaihtoehto loppuiltaan, jos kaikki ovat jo valmiiksi tuhdissa humalassa.