Seurapelit

Seurapelit soveltuvat hyvin erilaisiin illanistujaisiin kuten esimerkiksi synttäreille, vapun viettoon tai muuten vaan viikonlopun bileisiin.

En ole koskaan


2+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺

Lue säännöt

21


2+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt

Kännykkä ruletti


3+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt

Vainoharha


4+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺/🍺🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt

Strippinoppa


2+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt

Kumpi


3+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt

Mielessäni on..


2+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺

Lue säännöt

Kimble


2+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt
Mainos

Kysymyksiä


3+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt

Juo kun mietit


2+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt

Töötti


1+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺

Lue säännöt
Mainos

Seurapelit rentoon illanviettoon

Seurapelit ovat juomapelien aatelia. Mukavaa jutustelua, rentoa meininkiä ja nauramista. Tätä kaikkea nämä seurapelit tarjoavat roppakaupalla.

Ennustus

Ennustus on oiva juomapeli esimerkiksi uuden vuoden juhlintaan. Ennustukseen tarvitset kupin ja pienen esineen. Kaikki esineet asetetaan kuppeihin, kupit käännetään nurin ja sekoitetaan. Jokainen, joka haluaa ennustuksen, valitsee vuorollaan kolme kuppia ja näyttää kupin sisällön. Jokaisen vuoron välissä kupit sekoitetaan uudelleen. Kaikkien esineiden merkityksen voi itse keksiä.

Pata ässä

Tässä juomapelissä vain mielikuvitus on rajana ja se soveltuu kaikenlaisiin iltamiin. Peli perustuu siihen, että siitä lyödään vetoa, ettei pakasta nousevat kortti ole pata ässä. Mitä pidemmälle peli etenee, sitä kovemmat on panokset.

Pelin kulku on seuraavanlainen: Levitä koko korttipakka kasaksi pöydälle. Ensimmäinen pelaaja antaa lupauksensa: ” Jos tämä kortti on Pata ässä, lupaan”… Lupauksen antanut pelaaja kääntää kortin ja katsoo, onko se pata ässä. Jos kortti ei ollut pata ässä, vuoro siirtyy automaattisesti seuraavalle pelaajalle. Jos taas pelaaja nostaa kasasta pata ässän tulee hänen lunastaa lupauksensa.

Lupauksen voi keksiä itse, mutta kannattaa ottaa huomioon, että lupauksen olisi hyvä koskea sitä pelaajaa joka lupauksen antaa. Jos taas lupaus koskee toista pelaajaa, tulee pelaajan ennen lupauksen lunastamista pyytää häneltä suostumus.

Lupaukset voivat koskea esimerkiksi juoman tarjoamista, erilaisia lakkoja tai muita toteutettavissa olevia asioita.

Musavisa

Perinteinen musavisa vaatii hieman valmisteluja, sillä pelin vetäjän tulee ottaa ylös kappaleiden nimet ja artistit.

Pelaajat voivat halutessaan kilpailla omissa tiimeissä tai yksin. Pelin perusperiaate on seuraavanlainen: Pelin vetäjä soittaa valitsemistaan biiseistä yhtä kappaletta 10–20 sekunnin ajan. Muut pelaajat kirjoittavat paperille kappaleen nimen ja esittäjän. Lopuksi vastaukset vaihdetaan kaikkien kilpailijoiden kesken ja ne käydään yhdessä läpi. Jokainen pelaaja saa 1 pisteen oikein arvatusta kappaleesta ja 1 pisteen oikeasta esittäjästä.

Eri kappaleita kannattaa olla n. 10, jotta peli ei käy liian pitkäveteiseksi. Hyvänä vinkkinä kannattaa käyttää sitä, että valitsee jonkun tietyn musiikkigenren kuten esimerkiksi 80-luku tai muu vastaava.

Piirrä ja arvaa

Piirrä ja arvaa on monelle tuttu lautapeli, jota on mahdollista pelata isommallakin porukalla illanistujaisissa. Pelin ideana on kiinnittää vähintään A3 kokoinen paperi seinään tai jääkaapin oveen. Varaa peliä varten myös tumma tussi. Pelin kulku on seuraavanlainen: pienille lapuille kirjoitetaan sanoja ja jokainen vieras nostaa yksi kerrallaan yhden lapun. Jokaisen lapun nostanut pelaaja tulee vuorotellen piirtämään lapussa olevan sanan ilman puhumista ja elehtimistä.

Muiden pelaajien tulee arvata sana ennen kuin peliaika on loppunut. Peliajaksi on hyvä asettaa esimerkiksi muutama minuutti. Jos joku pelaajista sattuu arvaamaan sanan, hän saa automaattisesti siitä pisteen. Pelin voi soveltaa juomapeliksi asettamalla säännöksi esimerkiksi sen, että se joukkue ketä on hävinnyt, joutuu juomaan voitetun tiimin pisteiden verran.

En ole koskaan…

Tätä peliä pelataan varmasti lähes jokaisissa iltamissa ja se on yksinkertaisin tapa saada ilta alkamaan. Peli aloitetaan seuraavanlaisesti: Pelaajat asettuvat ympyräksi ja ensimmäinen pelaaja aloittaa lauseen ”En ole koskaan”... ja lisää loppuun haluamansa lauseen. Jokainen pelaaja, joka on tehnyt lauseessa sanotun asian, joutuu ottamaan huikan.

Tästä pelistä voi saada vielä vaikeamman ottamalla lisäsäännöksi sen, että jos joku pelaajista ei ota huikkaa kyseisen lauseen kohdalla, niin pelaaja joutuu itse juomaan.