Noppapelit

Monenlaisiin juomapeleihin voi ottaa twistiksi mukaan nopan ja tehdä juomisesta vieläkin hauskempaa. Tässä muutamia esimerkkejä erilaisista juomapeleistä, joissa voi käyttää noppaa.

Kalja noppa


4 hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt
Mainos
Mainos

Noppa juomapelit - mukavia pelihetkiä

Nopilla pystyy pelaamaan kaikennäköisiä pelejä, mutta ne soveltuvat erinomaisesti myös juomapeleihin.

Yahtzee juomapelinä

Suosituin Yahtzee pelin voi kätevästi muuttaa juomapeliksi. Pelaajien tulee tehdä eniten pisteitä heittämällä erilaisia noppayhdistelmiä viiden nopan avulla.

Ennen Yahtzeen muuttamista juomapeliksi, kannattaa tutustua perinteisen Yahtzeen sääntöihin. Säännöt ovat seuraavanlaiset:

Aina kun pelaaja heittää ässän, hänen tulee juoda. Eli jos pelaaja heittääkin neljä ässää yhdessä vuorossa, tulee hänen juoda neljä kertaa.

Joka kerta kun pelaaja heittää Yahtzeen, saa hän määrätä pelaajien juovan. Hän voi myös jakaa heitetyt numerot pelaajien kesken. Esimerkiksi jos pelaaja heittää Yahtzeen numerolla neljä, hän saa määrätä neljä juovaa henkilöä.

Strippinoppa

Tässä pelissä pelaajat heittävät vuorotellen noppia ja aina kun tulee parillinen numero, heittäjä joutuu ottamaan huikan ja jos tulee pariton, hän joutuu riisumaan päältään yhden vaatekappaleen.

Jos tulee tuplat: 1+1 = saat päättää, otatko huikan, vai vaatekappaleen päältäsi pois. 2+2 = Saat määrätä jollekin huikan. 3+3 = Mitään ei tarvitset tapahtua ja peli jatkuu. 4+4 = Saat ottaa toiselta valitsemasi vaatekappaleen pois. 5+5 = Saat laittaa vaatekappaleen takaisin. 6+6 = kaikki juo.

Tämänkin pelin sääntöjä voi itse soveltaa haluamallaan tavalla.

Kalja noppa

Tässä juomapelissä pelaajat heittävät noppaa toisesta päästä toisten pelaajien kuppiin. Tässäkin pelissä ei ole olemassa mitään tiettyjä sääntöjä, vaan niitä voi soveltaa haluamallaan tavalla. Peliä varten tarvitaan noppa, iso pöytä, tuopit jokaiselle pelaajalle ja juotavaa.

Peli etenee seuraavalla tavalla: Kaikkien pelaajien tuopit asetetaan pöydän jokaiseen kulmaan ja niihin kaadetaan juomaa vähän alle puoleenväliin. Peliä kannattaa pelata 2 vastaan 2.

Aina kun osuu tuoppiin, vastustaja juo tuopin tyhjäksi. Jos heittäjä ei satu osumaan pöytään, joutuu heittäjä joukkue juomaan yhden huikan. Jos taas heittäjä osuu tuoppiin ilman että se menee sisälle, vastustajat joutuvat juomaan yhden huikan. Jos noppa sattuu heittojen välissä tippumaan, joutuu tiimisi juomana yhden huikan. Heittäessäsi pöydälle 5, joutuu vastustajasi juomaan tuoppinsa tyhjäksi.

Noppis

Pelissä heitellään kahta noppaa ja arvataan mitä niistä tulee. Pelin kulku: Ensimmäisen pelaajan tehtävänä on arvata mitä kummankin nopan silmäluvuiksi tulee (esimerkiksi 3 ja 6) ja tämän jälkeen nopat heitetään.

Jos jompikumpi arvauksista menee oikein, saa hän määrätä yhden huikan kenelle tahansa. Jos taas kumpikin arvauksista menee nappiin, saa hän jakaa 10 huikkaa joko useiden pelaajien kesken tai vain yhdelle pelaajalla. Pelaajan arvatessa kummatkin nopat väärin, joutuu hän ottamaan itse huikan. Jos pelaaja unohtaa sanoa arvauksen ennen heittoa, joutuu hän ottamaan rangaistuksesi yhden huikan ja vuoro menee seuraavalle.

Jos noppiin tulee tuplat, pelaaja pääsee bonuskierrokselle ja saa heittää yhtä noppaa jokaisen pelaajan edessä ja he joutuvat juomaan nopan silmäluvun verran.