Korttipelit

Kaikki juomapelit, jotka tarvitsevat pelikortteja.

Venäläinen ruletti


2+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺/🍺🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt

Pasianssi


1 hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺

Lue säännöt

Hitler


3+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺

Lue säännöt

Vesiputous


3+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt
Mainos

Joukahaisen arpa


5+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt

Bussikuski


3+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt

Totuus tai ota


3+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt

Fuck you


3+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺

Lue säännöt

Voitonvarma


2+ hlö | 15 - 30min
Taso: 🍺🍺🍺🍺

Lue säännöt
Mainos

Korttipelit ovat tyypillisimpiä juomapelejä

Usein juomapelien pelaamiseen käytetään kortteja, sillä korttien avulla pystyy pelaamaan useampia erilaisia juomapelejä. Korteilla pelattavia juomapelejä on olemassa lukuisia, joten ilta ei tule päättymään lyhyeen.

Toisinaan juomapelien pelaaminen vain suullisesti tai pelilaudan avulla voi tuntua puuduttavalta. Siksi korttipelit ovat erittäin suosittuja juomapelin ainesosia.

Lähes jokaisen luota tai jonkun kaverin luota löytyy korttipakka, jonka voi napata mukaan kun lähtee viettämään iltaa. Sivuiltamme löytyy tällä hetkellä useita pelikortteihin perustuvia juomapelejä, joten valinnanvaraa riittää.

Vesiputous

Suosituimpia korteilla pelattavia juomapelejä on esimerkiksi vesiputous, jossa jokainen pelaaja vuorollaan nostaa pakasta kortteja ja toimii annettujen sääntöjen mukaisesti. Vesiputouksen pelaamiseen ei tarvita kuin pelikortit ja juoma. Jos haluat pelata juomapelejä yksiksesi voi myös perinteinen pasianssi olla hyvä vaihtoehto. Aikaa kuluu hyvin ja voit itse suunnitella säännöt, esim. pelin epäonnistuessa pitää ottaa huikkaa.

Hitler

Toinen suosittu korttipeli on nimeltään Hitler, jossa tehdään erilaisia tehtäviä ja pidetään hauskaa juoman kera. Perinteistä pasianssia voi myös halutessaan pelata alkuillasta, jonka jälkeen voi siirtyä hieman haastavimpiin juomapeleihin.

Voitonvarma

Voitonvarma on helppo ja hauska korteilla pelattava juomapeli, joka on hyvä valinta illanistujaisissa, jossa haluaa päästä nopeaan humalaan. Pelin ideana on nostaa pakasta kortti ja arvata onko se suurempi vai pienempi. Jos kortin nostaja arvaa väärin, joutuu hän juomaan.

Bussikuski

Bussikuski on yksi tunnetuimmista juomapeleistä, jonka pelaamiseen tarvitaan korttipakka. Peliä voi halutessaan pelata joko kolmiona tai timanttina. Timantti versiossa jakaja asettaa pöydälle yhdeksän pelikorttia kuvapuoli alaspäin timantin muotoiseksi. Kortit tulee olla järjestyksessä 1,2,3,2,1. Tässä versiossa Nussin loppupää ja alkupää ovat keskustaa lyhyemmät. Kolmioversiossa kortit asetetaan kuvapuoli alaspäin ja ne ovat järjestyksessä 4,3,2 ja 1. Kolmion huipun tulee osoittaa pelin jakajaan. Jakajan tehtävänä on jakaa muille peliin osallistujille viisi korttia aloittaen vasemmalta puolelta. Pelin ideana on vastata kysymyksiin ja jokaisella väärin vastatulla kerralla tulee ottaa hörppy. Kysymykset koskevat pelikortin väriä, maata, onko kortti arvoltaan korkeampi vai matalampi mitä edellinen kortti ja onko se samaa maata mitä aikaisempi kortti.

Pohjanmaan juomapeli

Pohjanmaan juomapeliä voi myös pelata korteilla ja sen idea on samankaltainen mitä vesiputouksessa. Osallistujista kukaan ei saa poistua vessaan ilman, että on nostanut pakasta taukokortin. Halutessaan pelikorteilla sääntöjä voi muuttaa. Tässä pelissä ässä kortti toimii vesiputouksena eli ensimmäisen kortin nostanut pelaaja aloittaa juomisen, ja tämän jälkeen muut liittyvät vuorotellen juomiseen mukaan. Ensimmäinen pelaaja saa lopettaa juomisen vasta kun jokainen pelaaja on aloittanut juomisen ja tämän jälkeen aloittaja päättää koska lopettaa juomisen ja siitä seuraava lopettaa.

Korttipakan parilliset 2–9 jaetaan ennen pelin alkua jokaisen pelaajan kesken. Jos pelaaja saa parillisen kortin hän voi jakaa sen osoittaman määrän muiden pelaajien kesken tai itse juoda kaiken.

Parittomat kortit 2–9 jaetaan ennen pelin alkua pelaajien kesken. Jos pelaaja saa parittoman kortin, joutuu hän itse juomaan kortin osoittaman määrän eikä voi jakaa sitä muiden kesken.

Ensimmäinen pelaaja, joka saa pakasta numero 10, voi hän itse määritellä kortille arvon eli sen, miten monta hörppyä se on. Seuraava, joka nostaa kympin, joutuu juomaan tämän määrän.

Tässä pelissä jätkä kortti tarkoittaa taukoa. Pelaaja, joka nostaa jätkän saa päättää tauon pituuden ja kaikki halukkaat pääsevät tauolle.

Kuningatar kortti tarkoittaa tarinaa. Kuningatar kortin nostanut aloittaa tarinan ja seuraava kertoo tarinan alusta lisäämällä loppuun yhden sanan. Jokaisen pelaajan pitää aloittaa tarinan kertominen aina alusta ja lisätä loppuun oma sana. Se ketä ei muista koko tarinaa tai tekee virheen, joutuu juomaan.

Kuningas kortti on aihe eli tarkoituksena on luetella listoja erilaisista aiheista kuten esimerkiksi puhelinmerkit, automerkit, vaatemerkit jne. Jokaisen pelaajan tehtävänä on vuorotellen sanoa valitusta kategoriasta yksi ja jos pelaajalla kuluu liikaa aikaa miettimiseen tai hän ei osaa sanoa yhtäkään niin hän joutuu juomaan. Tähän kannattaa asettaa jokin aikaraja, jonka puitteissa pelaajan pitää pystyä omalla vuorollaan sanomaan kategoriaan sopiva asia.